Veiligheidsinformatiebladen opstellen

HET OPSTELLEN VAN VEILIGHEIDS INFORMATIEBLADEN - VIB – MSDS – SDS – SAFETY DATASHEET

Veiligheidsinformatiebladen conform wet- en regelgeving

Lever je gevaarlijke stoffen/producten en heb je veiligheidsinformatiebladen nodig? Dan helpt de ViB fabriek je graag. We hebben uitgebreide ervaring met veiligheidsinformatiebladen (ViB’s) en het opstellen hiervan. Elk veiligheidsinformatieblad voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Heb je veiligheidsbladen nodig in een andere taal dan het Nederlands én geldend voor buitenlandse wetgeving? Ook dan kies je voor de ViB fabriek.

Onze klanten zijn werkzaam in de hele keten van gevaarlijke producten, van zware chemie tot het mengen van verf door de lokale verfspecialist. Tevens verzorgen we voor specifieke producten het ViB veiligheidsinformatieblad. Iets wat op dit moment het geval is voor veel bouwproducten, detergenten of producten met een geurtje/parfum. Producten met een toegevoegde geur kunnen sensibiliserende stoffen bevatten, waardoor (wettelijk) een ViB veiligheidsinformatieblad verplicht is.

Contact opnemen

Veiligheidsinformatieblad opstellen

Het is een vak apart om een veiligheidsinformatieblad of msds sheet te kunnen opstellen. Wij maken een veiligheidsinformatieblad dat alle informatie bevat over een gevaarlijke stof of mengsel én beschrijven hoe je er veilig mee moet werken. Onze veiligheidsbladen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, zowel op EU-niveau als op nationaal niveau. Veiligheidsinformatiebladen die buiten de EU gebruikt gaan worden, stellen we op conform de daar geldende (nationale) wet- en regelgeving.

Bij ons kun je ook terecht voor veiligheidsinformatiebladen die nodig zijn voor niet EU-landen zoals de Verenigde Staten, China, Canada, Japan en vele andere landen. Wij zorgen ervoor dat de veiligheidsinformatiebladen die we opstellen in orde zijn.

Aanvragen

Onze landspecifieke expertise 

Een veiligheidsinformatieblad opstellen is geen eenvoudige taak en kan enkel gedaan worden door specialisten op dit gebied. Het Nederlandstalige of Engelstalige veiligheidsinformatieblad wordt gebruikt als basis voor de veiligheidsbladen voor het buitenland. Elk ViB veiligheidsinformatieblad voor het buitenland moet omgezet worden in de gewenste taal én moet voldoen aan nationale eisen.

Het veiligheidsinformatieblad is opgebouwd uit verschillende rubrieken. Sommige onderdelen van het ViB veiligheidsinformatieblad bevatten landspecifieke informatie, zoals:

– Rubriek 1: bevat informatie over landspecifieke antigifcentra (zie anti gif centra)
– Rubriek 8: biedt informatie over de nationale grenswaarden voor ingrediënten
– Rubriek 15: behandelt specifieke nationale wetgeving

Het is cruciaal dat alle informatie van een ViB klopt voor elk land. Onze specialisten controleren de veiligheidsbladen dus niet enkel op juist taalgebruik, terminologie en juiste wet- en regelgeving, maar ook op landspecifieke informatie van nationale overheden en/of instituten.

vib
VIB - MSDS - SDS - SAFETY DATASHEET

Veiligheid gaat boven alles

Wij bieden kwaliteit en service om correcte en volledige veiligheidsinformatiebladen op te stellen. Zodoende zorgen we ervoor dat gevaarlijke/chemische producten geleverd kunnen worden op een juiste en verantwoorde manier. Samen bouwen we een vertrouwensband op waardoor vertrouwen groeit tot een duurzame relatie.

Als klant bepaal je mede de vormgeving van het veiligheidsinformatieblad. En je vertrouwt het bepalen van de inhoud aan ons toe. Onze specialisten zijn namelijk op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving die geldt voor de veiligheidsinformatiebladen. Dit op zowel landelijk als Europees niveau. Dus voor nu en in de toekomst kunnen wij voor jou de veiligheidsbladen opstellen.
Neem contact op

1. Offerte
Indien gewenst met geheimhoudingsverklaring en trial-ViB*.

2. Inventarisatie van jouw wensen
O.a. bedrijfslay-out en specifieke producteigenschappen.

3. Opstellen concept ViB
Op basis van ontvangen informatie wordt een ViB veiligheidsinformatieblad opgesteld dat voldoet aan geldende wet- en regelgeving, incl. beargumentering van classificatie & inhoud.

4. Review van concept ViB
In overleg wordt het ViB aangepast totdat het voldoet aan de bedrijfseisen met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving.

5. Definitieve versie van ViB
Na akkoord op het concept veiligheidsinformatieblad wordt de definitieve versie opgesteld, gecontroleerd en verzonden naar de klant.

6. Update service
Wij bieden een update service aan om ervoor te zorgen dat de veiligheidsbladen altijd up-to-date blijven en voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Bij de ViB fabriek staat veiligheid altijd voorop. Samen werken we aan een veilige toekomst.

Hoe kunnen we helpen?

Selecteer hiernaast de diensten waar wij mee kunnen helpen en stuur ons een bericht. We nemen dan snel contact op. Als je liever direct wilt bellen of een mail wilt sturen, klik dan op de links hieronder.

  Veiligheidsinformatie altijd bij de hand met pika

  Het bijhouden en updaten van de veiligheidsinformatie binnen de gehele organisatie was nog nooit zo simpel. Met de digitale PIKA is veiligheid voor iedereen en overal beschikbaar.

  • Altijd de nodige informatie bij de hand
  • Altijd op de hoogte van de laatste informatie
  • Alles digitaal

  PIKA is een digitale plek voor jouw werkplekinstructiekaarten. Daarnaast is het een platform voor het delen van veiligheidsinformatiebladen en een plug-in voor webshops om te voldoen aan de eisen vanuit de Europese wetgeving. Benieuwd naar PIKA?

  Alles over PIKA
  vib