BLOG

Bloggen, ik?

Om te bloggen heb je een sterke mening nodig” zei iemand me laatst, “een scherpe blik op interessante actuele zaken”. Dat eerste is geen probleem een mening heb ik altijd wel klaar en meestal een hele duidelijke die ik maar al te graag deel. De scherpe blik is inherent aan het hebben van een sterke mening, zonder scherpte verlies je iedere discussie waarin je je mening wilt verdedigen.

Alleen dat laatste “de interessante actuele zaken” wordt een probleem dacht ik altijd. Actuele zaken hebben meestal niet zo mijn interesse, zeker de laatste tijd niet. Nieuws vind ik vaak een hype, zaken die uitgekauwd worden tot een brokje klant-en-klare mening, informatie die zo vaak gepusht,  verteld, beoordeeld en bediscussieerd wordt dat het hebben van een eigen mening niet meer mogelijk is. Voor of tegen zijn, zijn dan nog de overgebleven keuzes. Hoewel niets zwart of wit is, wordt alles wat actueel is al te vaak teruggebracht tot “je bent voor” of “je bent tegen”. Een genuanceerde mening wordt vaak niet gewaardeerd en zelfs verkeerd begrepen. Iets begrijpen maar niets snappen is voor velen erg lastig en brengt vaak direct irritatie teweeg. Jammer, want juist vanuit meningen die verschillen, ontstaan de mooiste discussies, waarbij alle partijen iets kunnen leren van elkaar als ze zich openstellen en inleven in het standpunt van de ander. Echt naar elkaar luisteren met respect voor elkaars standpunten.

Die mening zit wel goed, denk ik. De onderwerpen? Die zullen heel gevarieerd worden, niet heel actuele zaken maar wel interessant, scherp en uit het leven gegrepen; uitdagingen die ik tegenkom bij het lanceren van ons nieuwe product, inhoudelijke inzichten in veiligheidsinformatiebladen en gevaarlijke stoffen. Zelfs een “feel-good” stukje over mijn 5de liefde “Betsy” of mijn hobby wielrennen zal wel eens voorbij komen. Allemaal met de intentie een eerlijke inkijk te geven in mijn leven.

groetjes Ivo

0
reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *