Diensten

Als regelgeving specialisten kunnen we je een groot deel van je zorgen en werk uit handen nemen.  Het opstellen van ViB's, het indienen van PCN-dossiers maar ook het opmaken van (B2B) etiketten/labels of advisering over productregisters. 

Zoek je iets dat niet vermeld is, laat het ons weten en we zoeken naar een oplossing.

UFI en PCN aanmelding

UFI, oftewel Unique Formula Identifier, is een alfanumerieke code die bestaat uit 16 karakters met een interne controle sleutel. Deze code is van onschatbare waarde bij calamiteiten omdat het mengsel snel geïdentificeerd kan worden, waardoor hulp snel en effectief kan worden verleend om de gevolgen te beperken.

Bij de aanmelding van een product bij de EU Poison Centers is er tegenwoordig één centrale portal beschikbaar, waarbij je in één keer een aanmelding kunt doen voor alle benodigde landen. Het format en de benodigde informatie zijn hetzelfde voor alle landen. Om je product aan te melden via de PCN-portal heb je informatie nodig over de samenstelling van het product, fysische eigenschappen en verpakking.

Naast een UFI-code is er ook een EuPCS-code nodig. EuPCS staat voor European Product Categorisation System en geeft een code voor het voornaamste beoogde gebruik van het product. Dit is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je product aan alle wettelijke vereisten voldoet en snel op de markt kan worden gebracht.

Wij bij de ViB fabriek begrijpen hoe belangrijk het is om aan alle wettelijke vereisten te voldoen en helpen je graag bij het organiseren en managen van de UFI codes en aanmelding via de PCN-portal. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe wij je kunnen ondersteunen bij het snel en effectief op de markt brengen van jouw product.

CLP LABELS

Lever je gevaarlijke stoffen of producten en heb je naast de veiligheidsinformatiebladen ook etiketten/labels nodig?

Met onze specialisten kun je erop vertrouwen dat de etiketten/labels nauwkeurig zijn en voldoen aan de voorschriften. De professionals die hiermee omgaan, hebben de expertise en tools die nodig zijn om labels/etiketten op te maken die aan alle vereisten voldoen, inclusief taal- en opmaakvereisten.
pika mockups

PIKA Platform

Het bijhouden en updaten van de veiligheidsinformatie binnen de gehele organisatie was nog nooit zo simpel.
Weg met de papieren werkplekinstructiekaart (WIK) met de e-WIK is veiligheid voor iedereen en overal beschikbaar!