Situatieschets

PlantoSys is een bedrijf dat plantversterkende meststoffen voor land- en tuinbouw ontwikkelt. Deze stoffen worden ingezet om het planteigen immuunsysteem te versterken. Zo kunnen planten sneller infecties door schimmels of bacteriën weren. “Bij de productie van deze meststoffen hebben we regelmatig te maken met veiligheidsinformatiebladen. We maken namelijk gebruik van salicylzuur in combinatie met colloïdaal zilver, micro-koper, micro-mangaan en micro-zink. De informatie over deze stoffen moet altijd kloppen.”

De ViB Fabriek werkt goed, zonder onnodige handelingen eromheen.
Alwin Scholten
Directeur

“In het begin hield ik mijzelf bezig met de veiligheidsinformatiebladen, maar dan was ik toch wel een beetje aan het prutsen. Ik heb niet de juiste achtergrond om het allemaal zelf op orde te brengen, want ik heb maar een kleine chemie achtergrond en er hangt veel regelgeving aan vast. Via een vertegenwoordiger van ons kwam ik in contact met de ViB Fabriek. Zij hebben wel de kennis en ervaring om te zorgen dat alles op orde is.”

“Het contact met de ViB Fabriek verloopt heel goed. Ze geven altijd een seintje en tips wanneer er veranderingen plaatsvinden. Zij zitten namelijk bovenop de veranderende wet- en regelgeving. Eerder dit jaar had de Europese Unie bijvoorbeeld besloten dat de stof mangaan een nieuwe classificatie kreeg. Dit betekende dat het veiligheidsinformatieblad ook veranderd moest worden. Via de ViB Fabriek werden we op de hoogte gesteld van die wijziging. Zij gaven duidelijk aan dat dit ook voor ons bedrijf van toepassing was en hebben ons geholpen om deze verandering door te voeren. Ook nemen we af en toe deel aan een webinar of seminar om onze kennis omtrent veiligheidsinformatiebladen bij te spijkeren.”

“Wij gebruiken de veiligheidsinformatiebladen extern, want we sturen deze mee naar onze leveranciers. Zij moeten en willen die bladen dan ook altijd bij de hand hebben. Bijvoorbeeld omdat ze in een bepaald land een registratie willen aanvragen voor onze producten. Met de professionele aanpak van ViB Fabriek is er continue toezicht op de inhoud van de bladen. Zij zijn er 24/7 mee bezig en daarmee is de veiligheid altijd op orde.”