Situatieschets

“VeroMetal is de producent van VeroMetal. Een koud vloeibaar metaal dat door middel van een normaal nat-lak procedé (spuiten), spatelen of rollen kan worden aangebracht op nagenoeg ieder oppervlak en ontwerp. Voor binnen- en buitentoepassingen. Niet een finish die er alleen uitziet als metaal, maar ook echt metaal is, zoals brons, koper, zink, ijzer etc. Met ons product kan men grenzen verleggen bij ontwerpen met metaal. Wij krijgen veel vraag naar onze producten en mogelijkheden van o.a. (interieur)architecten, (meubel)ontwerpers, jachten bouwers, kunstenaars en andere bedrijven die zich met ontwikkeling en vormgeving bezighouden.

We zijn nu ruim 10 jaar actief en dachten alles goed geregeld te hebben, omdat veiligheid bij ons altijd voorop staat. Deze veronderstelling bleek echter niet te kloppen. Door onze internationale groei krijgen wij meer en meer te maken met controlerende instanties. Daarbij kwam aan het ligt dat niet alle medewerkers het zo nauw namen met veiligheid. Tot onze grote schrik bleken de veiligheidsbladen bij nadere controle niet allemaal te kloppen.”

De ViB Fabriek ontzorgt ons écht.
Robert Beckers
Directeur

“Natuurlijk hebben wij meteen interne maatregelen getroffen en hebben we zelfs afscheid moeten nemen van de verantwoordelijke persoon. We moesten natuurlijk wel opzoek naar een structurele oplossing. Enerzijds voor hulp bij de ordening en opstelling van veiligheidsinformatiebladen. Maar anderzijds ook voor het beheer, om veroudering van deze informatiebladen te voorkomen. Het belangrijkste voor ons is dat alle bladen in één keer werden gecontroleerd en in meerdere talen werden opgeleverd. De ViB Fabriek kon dit voor ons regelen!

Tijdens onze zoektocht naar een externe partij hebben we met verschillende bedrijven gesproken. We hebben voor de ViB Fabriek gekozen vanwege hun Limburgse achtergrond. Wij spreken dezelfde taal, letterlijk en figuurlijk. Maar ook vanwege hun unieke abonnementsvorm. Er vinden regelmatig wetswijzigingen plaats en door ons abonnement hoeven we nooit te twijfelen of onze veiligheidsbladen up-to-date zijn. Als ik een nieuwe taak heb, wordt dit direct toegevoegd aan het abonnement. Er is dan geen nieuwe offerte nodig.”

“Het is fijn om te weten dat je samenwerkt met een partij die zelf het initiatief neemt. Zo hebben ze een tijdje terug de PIKA-app geïntroduceerd. Deze app is een enorme toevoeging. Hiermee heb je 24/7 toegang tot alle veiligheidsbladen in de juiste versies. Wanneer ik bijvoorbeeld met een klant uit China aan het bellen ben, en ik heb een blad in het Chinees nodig, dan kan ik deze in de app vinden. Mocht een blad er nog niet instaan, dan zorgt ViB er vervolgens voor dat het blad binnen enkele dagen wél in de app staat.

Het contact is heel laagdrempelig en door het snelle handelen gaat er weinig tijd in zitten. De ViB Fabriek heeft mij nog geen enkele keer teleurgesteld. Ze geven op vrijwel alle vragen direct antwoord en anders zoeken ze het direct voor me uit. Vroeger waren we veel tijd kwijt aan het opzetten van alle informatie en regels. Nu we samenwerken met de ViB Fabriek kunnen wij ons volledig richten op onze producten en zij regelen alles eromheen.”

“Wanneer een klant bij ons aankopen doet, behoort hij erop te kunnen vertrouwen dat wij op de hoogte zijn van alle ins en outs over dit product. Het is van groot belang dat onze klanten de juiste informatie ontvangen. Zo weten ze precies hoe ze met een product om moeten gaan en welke veiligheidsmaatregelen ze moeten treffen als ze met een product werken. De ViB fabriek helpt ons daarbij.”