Situatieschets

SPAN Groothandel is een groothandel voor de agrarische vakhandel. Al meer dan 50 jaar weten wij wat er leeft en speelt in de agrarische sector. De steeds strengere regelgeving over gevareninformatie heeft onze klanten wakker geschud betreft het faciliteren van de juiste gevaren informatie van een product. Naast een VIB is het volgens de CLP-artikel 48 wetgeving verplicht dat wij bij de verkoop van een gevaarlijke stof of een mengsel aan de consument, die consument voor het afrekenen de mogelijkheid moet bieden om de gevaren van het product te beoordelen en op basis daarvan te besluiten of het product gekocht wordt.

Er is geen reden om Pika niet aan te raden
Daniel Span
Directeur Span Groothandel

De urgentie vanuit de wetgeving wordt alleen maar hoger.
De urgentie vanuit de wetgeving wordt alleen maar hoger maar de noodzaak wordt nog te weinig ingezien. Naast het feit dat er steeds meer controle is en er een flinke dwangsom boven je hoofd hangt, willen we ons natuurlijk ook aan de wet houden en onze klanten voorzien van alle verplichte informatie.

PIKA is dé oplossing voor een webshophouder.
Met het PIKA-platform kunnen wij veiligheidsrelevante productinformatie delen door middel van een webshopintegratie. Zo kunnen wij op een eenvoudige manier voldoen aan de wetgeving die is verplicht om (gevaren) informatie te delen met onze klanten. Door deze PIKA-integratie brengen wij onze klanten met één druk op de knop op de hoogte van de laatste updates en gevareninformatie.

• Website-plugin
• Snelle implementatie
• Altijd up to date informatie

Wij doen volledig aan de Europese regelgeving.
Het platform van PIKA biedt de echte meerwaarde. Het platform geeft de mogelijkheid de gevareninformatie die hebben van onze producten eenvoudig te delen met onze klanten op het platform. Onze klanten kunnen dan weer gebruik maken van de webshop plugin voor hun eigen webshop. Onze keuze voor PIKA geeft ook onze klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van PIKA en op een eenvoudige manier ook zelf te voldoen aan de wetgeving.

• Snelwerkende app
• Overzichtelijk
• Up-to-date