MATERIAL SAFETY DATA SHEET

HET OPSTELLEN VAN VEILIGHEIDSINFORMATIEBLADEN - VIB – MSDS – SDS – SAFETY DATASHEET

MSDS sheet

Wat is een MSDS sheet? Een Material Safety Data Sheet (MSDS) of veiligheidsinformatieblad is een document waarin de gevaren van een gevaarlijke stof of mengsel en adviezen voor het veilig ermee werken omschreven staan. Het MSDS bevat o.a. de eigenschappen van het product. Denk hierbij aan de chemische samenstelling van het product, de vereiste persoonlijk beschermingsmiddelen en transport en afvoer eisen. Het bijvoegen van een MSDS sheet, in de officiële taal van het land waar het product op de markt wordt gebracht, is wettelijk verplicht. Laat ons team van specialisten de veiligheidsinformatiebladen vertalen en ben verzekerd van een juist document! Material Safety Data Sheets moeten voldoen aan de belangrijkste eisen uit de REACH Verordening.

vib

Opstellen van veiligheidsinformatiebladen

Naast het volledig ontzorgen van hun klanten door uitbesteding is de VIB Fabriek ook partner van CHEMDOX. Deze software is geschikt voor het classificeren van gevaarlijke stoffen en het opstellen van VIB’s. In de database vind je gegevens over gevaarlijke stoffen, regels omtrent blootstelling en gevaar en kan je eenvoudig nieuwe MSDS bladen aanmaken. De veiligheidsinformatiebladen software is zeer geschikt voor het automatiseren en digitaliseren van veiligheidsinformatie.
VIB - MSDS - SDS - SAFETY DATASHEET

MSDS opstellen

Hoe maak ik een MSDS sheet? Dit is een belangrijke vraag wanneer je producent, importeur of mixer van gevaarlijke stoffen bent. De leverancier van het product is namelijk wettelijk verplicht om een Safety Data Sheet op te stellen voor een stof of mengsel als het product als gevaarlijk wordt ingedeeld volgens CLP. Tevens is het vanaf 2021 verplicht om de gevaarlijke mengsels aan te melden bij in het Poison Center Notification (PCN)-portal in combinatie met de UFI. Deze UFI-code hoort vanaf dat moment op de MSDS bladen te staan.

Door al deze regelgeving is het maken van een MSDS een ingewikkeld en tijdrovend proces. Het vergt veel uitzoekwerk, waardoor er veel personeelsuren in gaan zitten. Dit kan op den duur kostbaar zijn. De regelgeving hieromtrent wordt steeds ingewikkelder en het paraat houden van kennis wordt steeds lastiger. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor software of dienstverleners die veiligheidsinformatiebladen opstellen. De VIB Fabriek heeft uitgebreide ervaring met het opstellen van VIB’s en heeft ervaringen met bijna alle productensoorten.

MSDS sheets met PIKA

In de app van PIKA kan je alle informatie uit de MSDS opvragen. Hierdoor hebben jouw medewerkers op de werkvloer relevante informatie altijd en overal in de hand. Zo kan je in PIKA jouw  VIB’s en digitale WIK’s direct inzien.

Wil je weten wat de ViB Fabriek en PIKA voor jouw bedrijf kan betekenen?
Alles over PIKA

Hoe kunnen we helpen?

Selecteer hiernaast de diensten waar wij mee kunnen helpen en stuur ons een bericht. We nemen dan snel contact op. Als je liever direct wilt bellen of een mail wilt sturen, klik dan op de links hieronder.

  Veiligheidsinformatie altijd bij de hand met PIKA

  Het bijhouden en updaten van de veiligheidsinformatie binnen de gehele organisatie was nog nooit zo simpel. Met de digitale PIKA is veiligheid voor iedereen en overal beschikbaar.

  • Altijd de nodige informatie bij de hand
  • Altijd op de hoogte van de laatste informatie
  • Alles digitaal

  PIKA is een digitale plek voor jouw werkplekinstructiekaarten. Daarnaast is het een platform voor het delen van veiligheidsinformatiebladen en een plug-in voor webshops om te voldoen aan de eisen vanuit de Europese wetgeving. Benieuwd naar PIKA?

  Alles over PIKA
  vib