Ronald McDonald Huis Maastricht

Sanne De Rooij - 11 december 2023 -

Jaarlijks dragen wij ons steentje bij door een donatie te doen aan een goed doel.  Dit jaar hebben we gekozen voor het Ronald McDonald Huis Maastricht. 

Het Ronald McDonald Huis Maastricht, met 17 gastenkamers, biedt al 25 jaar lang jaarlijks onderdak aan ongeveer 500 gezinnen. Deze gezinnen vinden hier een tijdelijk 'thuis' dicht bij hun zieke kind, dat is opgenomen in het Maastricht UMC+. In het Huis kunnen ouders rusten, koken, douchen, eten en even op adem komen. Ze kunnen ook in contact komen met andere ouders die zich in dezelfde situatie bevinden. Het belangrijkste is dat ze dag en nacht op loopafstand van het ziekenhuisbed van hun kind zijn, om voorlezen, een nachtkus of elk moment waarop elke seconde telt mogelijk te maken. 

De 100 vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis Maasticht dragen bij aan een schoon Huis, voorraad koekjes, een brandende kaars, een luisterend oor en een troostende schouder. Zij maken van het Huis een warm thuis en zorgen ervoor dat de deur 24/7 open kan staan voor hun gasten. 

De gemiddelde verblijfsduur van een gezin is 10 dagen, maar er zijn helaas ook gezinnen die 4-5 maanden in het Huis verblijven omdat hun kindje zo lang is opgenomen in het MUMC+. Maar liefst 75% van hun gasten komt uit de provincie Limburg. 

Dankzij een donatie van € 1500,- hebben we maar liefst 25 overnachtingen mogelijk kunnen maken voor ouders met een ziek kind in het MUMC+ MosaKids Kinderziekenhuis. Dat betekent 25 onbetaalbare nachtkusjes voor een ziek kind.