Keep you posted oktober 2023

Sanne De Rooij - 10 oktober 2023 - /

Beste Lezer,

Met het einde van de zomer en de herfst voor de deur, stappen we vol verwachting het laatste kwartaal van het jaar binnen. Een kwartaal dat ons veel veranderingen gaat brengen met een aanpassing van zowel de CLP alsook de REACH regelgeving. Maar laten we niet te hard van stapel lopen en in deze nieuwsbrief eerst aandacht geven aan de veranderingen van de afgelopen tijd.

In deze nieuwsbrief informeren we je over: de 152(!) allergenen die van cruciaal belang zijn bij de declaratie van detergenten en de recente bevindingen van de Zweedse inspectie, waaruit blijkt dat maar liefst 40% van de gecontroleerde producten niet voldoet aan de nationale of EU-wetgeving.

Bij de ViB fabriek groeien we gestaag, en daarom zijn we momenteel op zoek naar twee nieuwe teamleden om ons team te versterken. We staan even stil bij onze 1ste Open Dag en blikken terug op ons webinar over CLP-wetgeving ATP 19 & ATP 20.

Hoewel we in april een nieuw teamlid hebben mogen verwelkomen; Suzanne zal zich kort aan je voorstellen in deze nieuwsbrief, hebben we ook weer 2 nieuwe vacatures.

Kortom een volle nieuwsbrief! Veel leesplezier!

Team de ViB fabriek

Terugblik op een Succesvolle Open Dag

Afgelopen week beleefden we een mijlpaal met onze allereerste open dag, en wat een geweldige dag was het! We waren verheugd om niet alleen onze gewaardeerde klanten, maar ook onze vrienden en familie te verwelkomen in ons nieuwe kantoor.

We willen onze oprechte dank uitspreken aan iedereen die ons heeft gesteund, of het nu met een hartverwarmend telefoontje, een attente e-mail, een attentie of een persoonlijk bezoek was aan ons nieuwe kantoor. Jullie aanwezigheid maakte deze dag nog specialer! 

Zweedse inspectie: 40 % van de gecontroleerde producten voldoet niet aan Nationale of EU-wetgeving

De Zweedse inspectie, KEMI, heeft onderzoek gedaan naar ontsmettingsmiddelen op de Zweedse markt.

Veel van deze producten voldeden niet aan de vereiste etiketteringsvereisten vanuit de CLP-wetgeving. Verder bleek ook dat 40% van deze producten niet (correct) is aangemeld bij de Zweedse nationale database 𝗞𝗘𝗠𝗜 of niet voldoet aan de etiketteringsvereisten voor gevaarlijke/chemische producten.

Lees meer...

Wij zoeken 2 nieuwe teamleden

de ViB fabriek groeit en we zijn enthousiast om twee nieuwe teamleden te kunnen verwelkomen om ons team te versterken!

Heb jij zin in een nieuwe uitdaging en wil je deel uitmaken van ons dynamische en groeiende bedrijf? Bekijk dan onderstaande vacature en ontdek hoe je een bijdrage kunt leveren aan ons succesverhaal.

Vacature...

Terugblik | Coffee-Break webinar

In het webinar van september hebben we informatie gegeven over de CLP-wetgeving ATP 19 & ATP 20.

ATP 19 & ATP 20 hebben invloed op de classificatie van mengsels en stoffen die onder één bepaalde groep vallen.

De gevolgen kunnen aanzienlijk zijn, mogelijk met als resultaat dat producten niet langer verkocht mogen worden aan consumenten.

Webinar...

152(!) allergenen om rekening mee te houden bij de detergenten declaratie!

Op 27 juli is een aanpassing op de cosmeticaverordening gepubliceerd. Deze aanpassing breidt de lijst van de 26 (24) welbekende allergenen uit naar 82 allergene entries.

Naast een veelvoud aan nieuwe entries zijn per entry ook soms meerdere CAS-nummers gekoppeld wat het totale aantal allergene stoffen op de lijst op 152(!) brengt.

Lees meer...

Even Voorstellen... Suzanne

Ik ben Suzanne Thijssen en ben werkzaam bij de ViB fabriek sinds april dit jaar.

Sinds mijn opleiding was ik altijd werkzaam op laboratoriums in diverse sectoren en afdelingen.

Met altijd de interesse hoe de gevaren zijn opgebouwd en wat zit er allemaal achter een recept dat wordt ontwikkeld. Dus toen ik de vacature tegenkwam was mijn interesse meteen aanwezig.

Binnen het ViB team stel ik ViB’s op en heb ik de kans en mogelijkheden mijzelf nog beter te ontwikkelen.