Podcast | The Regulatory ViBe

Sanne De Rooij - 9 april 2024 - /

We maken bij "de ViB fabriek" behoorlijk wat ViB's voor Detergenten/schoonmaakmiddelen dus vonden we het tijd om de handen ineen te slaan met "NVZ - Schoon | Hygiënisch | Duurzaam". Samen hebben we een podcast-serie gemaakt over de aankomende veranderingen in de EU-wetgeving voor Detergenten/schoonmaakmiddelen. In een aantal afleveringen nemen Marten Kops (NVZ) en ik (Ivo Erens) jullie mee in de veranderingen en eisen die de nieuwe ECOdesign Regulation, CLP Regulation en Detergent Regulation met zich mee zullen brengen.

Aflevering 1: De nieuwe ECOdesign Regulation stelt basiseisen aan duurzame producten. In deze podcast bestuderen we de basiseisen en in hoeverre we al weten wat dit betekent voor Detergenten.

Aflevering 2: De nieuwe CLP Regulation heeft een aantal nieuwe eisen/regels en begrippen. We bespreken de gevolgen voor detergenten en chemische producten in het algemeen.

Aflevering 3: De nieuwe Detergenten Regulation beschrijft een hele set aan aangescherpte eisen waaraan detergenten/schoonmaakmiddelen moeten gaan voldoen. We analyseren de nieuwe eisen en we bespreken de mogelijke bottlenecks en lastigheden.

BONUS Aflevering 4: Omdat, met name, het Digital Product Passport alle drie de wetgevingen overstijgt en zowel Marten als ikzelf hier een sterke mening over hebben, hebben we van de discussie die we hadden een aparte BONUS aflevering gemaakt.

Heel veel luister plezier!

DISCLAIMER: Tijdens het opnemen van de podcast-serie waren alle 3 de besproken wetgevingen nog niet officieel gepubliceerd en in verschillende stadia van ontwikkeling. Vergevorderd genoeg om er al over te praten, maar vóór de officiële publicaties kunnen er nog altijd veranderingen plaatsvinden.